Новини

У Вінниці зменшується кількість нових випадків COVID-19

17 травня 2021, 11:40

Водночас динаміка зниження захворюваності після травневих свят сповільнилась утричі.

Як інформують на фейсбук-сторінці міської ради, наразі на COVID-19 у Вінниці хворіють 3 536 пацієнтів. Як зазначає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, у місті відбулась стабілізація епідемічної ситуації. Зменшилась кількість нових випадків інфікування, а навантаження на заклади охорони здоров’я знизилось. Також зростає кількість тих, хто одужав.

"Дяка тим заходам, які приймалися міською та обласною комісією ТЕБ і НС, тому що Вінницький регіон і місто Вінниця зокрема вчасно застосовували непопулярні, але ефективні обмежувальні заходи, і зараз Вінниця перебуває в "жовтій" зоні", – наголосив Олександр Шиш.

Водночас нехтування протиепідемічними заходами під час відзначення свят на початку травня негативно позначилось на динаміці зниження рівня захворюваності як по всій Україні, так і на Вінниччині (з -35,8 % (станом на 9 травня) до -10 % (станом на 14 травня).

Щотижнева динаміка нових випадків ковіду за попередні 7 днів показує 120 нових випадків інфікування, тоді як тиждень перед цим їх було зафіксовано 162. За останні сім днів померло 16 вінничан, як і за попередній тиждень.

"Такі результати дали травневі та великодні свята, проводи. Ситуація у регіонах різна – в залежності від менталітету людей і від того, як вони дотримуються рекомендацій лікарів та протиепідемічних заходів. У нас в регіоні все-таки була більш виважена поведінка громадян", – розповів Олександр Шиш.

Додамо, завантаженість ліжкового фонду міських лікарень хворими з ковідом становить 14%, разом із підозрами на коронавірус цей показник – 24%. Наразі використовується 22% кисневих точок (на кисні перебуває 175 пацієнтів). Найбільше госпіталізованих хворих – у міській клінічній лікарні №1.

Поділитися :