Новини

У Вінниці зросла кількість користувачів малого електротранспорту

2 червня 2021, 09:29

Водночас лише близько 12% власників двоколісного транспорту дбають про власну безпеку.

Весняний підрахунок велосипедистів у Вінниці провела Вінницька міська рада спільно з ГО Вінниця Мобільна. Результати дослідження на своїй фейсбук-сторінці опублікував керівник розвитку велоінфраструктури м. Вінниці Андрій Сорокін. 

Як і в попередні рази, підрахунок проводився на 5-ти найжвавіших перехрестях у різних районах міста (у будні з 17:00 до 19:00 та у вихідний з 12:00 до 14:00):

  • Перехрестя Хмельницького шосе та проспекту Космонавтів (пл.К.Могилка);
  • Перехрестя Хмельницького шосе та вул.Магістратська ("Книжка");
  • Перехрестя вул.Київська та вул.Гонти;
  • Перехрестя просп.Коцюбинського та вул.Замостянської;
  • Перехрестя Немирівського шосе та вул.Чехова;

"Вже 3-й підрахунок поспіль першість по кількості велосипедистів тримає перехрестя Хмельницького шосе та вул.Магістратської – 32% з усієї кількості велосипедистів на 5ти перехрестях. Переважна кількість велосипедистів (73%), що рухались через перехрестя, заїжджали/виїжджали з Центрального міського парку ім.М.Леонтовича (нагадую, що цьогоріч плануємо облаштувати там велоінфратруктуру)", – повідомив Андрій Сорокін.

За словами Андрія Сорокіна, на результати підрахунку вплинули погодні умови, адже весна цього року була дощовою та прохолодною. Так, згідно з результатами дослідження, кількість жінок на велосипедах у порівнянні з літом зменшилась. Водночас помітно зросла кількість користувачів малого електротранспорту (в середньому з 3,5% до майже 9%). Також спостерігається ледь помітне зростання кількості користувачів шоломів у порівнянні з літнім підрахунком 2020 року з 10,9% до 12,4%. Але показник кількості тих, хто дбає про свою безпеку все ще на низькому рівні.

"Тенденція на зростання продовжується, велику роль тут також зіграла поява у місті першого оператора прокату електросамокатів – eWings", – додав Андрій Сорокін.

Нагадаємо, сервіс прокату електросамокатів eWings запрацював у Вінниці з середини травня.

Поділитися :