Новини

У Вінниці зросла кількість літніх пацієнтів з COVID-19

25 січня 2021, 13:47

Боротися з вірусом їм заважають супутні патології: інфаркт, ожиріння, гіпертонічна хвороба, серцева недостатність і цукровий діабет 2 типу. 

Як повідомляють на сайті міської ради, наразі у Вінниці 1631 людина продовжує хворіти на COVID-19. З них амбулаторно лікується 92 %, або 1500 осіб, ще 129 людей з підтвердженим ковідом знаходяться на стаціонарному лікуванні. За час епідемії померло 219 вінничан. 

За словами директора департаменту охорони здоров'я міської ради Олександра Шиша, у місті зріс показник летальності від коронавірусу. 

"Більшість людей, які помирають з діагнозом коронавірус – це пацієнти віком  70 +.  Вони і є в основному пацієнтами реанімації. Причиною цьому є те, що  збільшилось інфікування осіб похилого віку. Тобто інфікуються люди різного віку, але молоді переносять хворобу на ногах, або безсимптомно, а їхні родичі похилого віку, до яких вони ходять в гості, інфікуються, і перебіг хвороби у них набагато важчий, і у 10 % приводить до летальності", – зауважив Олександр Шиш.

Додамо, станом на 24 січня з початку пандемії у Вінниці зареєстровано 11673 випадки захворювання на коронавірус. З них одужало 84 % - майже 10 тисяч людей.

Поділитися :