Новини

У Вінницьких Хуторах створили чергову ініціативну групу “Чиста водойма”

17 січня 2024, 17:23

До її складу долучилися місцеві активісти, чиї присадибні земельні ділянки прилягають до ставків.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, жителі Вінницької громади продовжують об'єднуватись задля того, аби зберегти та впорядкувати водні об’єкти та навколишні території. Вчора, 16 січня, у Вінницьких Хуторах створили ініціативну групу “Чиста водойма - 7”.

“На території Вінницько-Хутірського округу маємо досить велику кількість водних об’єктів, які є інвестиційно не привабливими до здачі в оренду для риборозведення та рекреації. Тому ми спільно із старостатом та місцевими жителями громади будемо продовжувати роботу в напрямку охорони та збереження довкілля, водних ресурсів, наведення ладу на водоймах та прибережних захисних смугах”,– зауважила начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Наталія Павленко.

Вона також зауважила, що протягом 2023 року у громаді було створено шість Ініціативних груп «Чиста водойма»: по 2 – у Вінницьких Хуторах та Гавришівці, по 1 – у Писарівці та Щітках.

“Всі ці роботи виконуємо в межах заходів Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки”, – додала пані Наталія.

На засіданні ініціативної групи обрали голову та секретаря, працівники управління розвитку сільських територій ознайомили учасників з Правилами благоустрою ВМТГ та проєктом Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля. Також обговорили плани роботи та порядок проведення загальних зборів.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :