Новини

У вінницьких маршрутках запустили послугу безконтактної оплати проїзду

11 червня 2021, 09:42

Водночас вінничани досі можуть платити в маршрутних таксі готівкою.

Як розповіла "Місту над Бугом" директорка "Вінницякартсервіс" Катерина Бабіна, вінничани вже можуть сплатити за проїзд за проїзд муніципальною карткою на 14 маршрутах. А саме: 1А, 2А, 2Б, 3А, 3Б, 5А, 8Б, 10А, 11Б, 12А, 14А, 17А, 17Б. 18А, 22 А, 23А. На цих маршрутах працюють автомобілі Mercedes-Sprinter, а далі підключатимуть до системи і маршрутки "Богдани".

"У всіх цих маршрутах вже можна розрахуватись саме муніципальною карткою вінничанина з електронного гаманця. Тариф без пересадки – 10 грн. Також хочу наголосити про те, що у тих дітей, у яких є муніципальна карта учнівська, проїзд у приватних перевізників буде зі знижкою 50%", – розповіла Катерина Бабіна.

Катерина Бабіна пояснює, що, якщо в людини немає муніципальної картки або картки вінничанина, залишається  можливість розрахуватися готівкою. Оплата проїзду банківською карткою з’явиться у вінничан трохи пізніше, коли буде повністю налаштована система:

"На початку наступного тижня весь муніципальний транспорт (саме приватних перевізників) вже буде працювати в системі оплати муніципальною карткою. Наступним кроком ми плануємо підключати також і банківські технології. І я думаю, що розпочнемо ми у другій половині місяця.  "Вінницякартсервіс" додає нові інструменти оплати проїзду в транспорті та наразі не скасовує готівку", – пояснила Катерина Бабіна.

Додамо, в салонах маршрутних таксі типу Mercedes-Benz відсутні звичні для нас усіх жовті валідатори. Оскільки у цих автомобілях мало місця для розміщення обладнання на поручнях, для них розробили іншу конфігурацію системи. На панелі розмістили POS-термінали, які виглядають, як звичні банківські. Такі термінали знаходяться одразу при вході. Щоб розрахуватися, потрібно піднести Муніципальну картку вінничанина та отримати паперовий квиток. Транзакція займає одну секунду. У решті маршрутних таксі типу "Богдан" функціонуватимуть валідатори.

Поділитися :