Новини

У вінницьких садочках та школах перевірили якість питної води

20 вересня 2021, 13:27

З 110 проб води не відповідала санітарним вимогам майже половина. Проте на момент повторної перевірки адміністрації навчальних закладів виправили недоліки.

Як повідомляють на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, відбір проб води в садках та школах відбувається щороку влітку. Лабораторний аналіз зразків проводять у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби.

З 59 проб питної води, відібраних у дитячих садочках, нормі за мікробіологічними показниками не відповідали 29 зразків; ще 1 проба – за санітарно-хімічними показниками (по вмісту заліза).

У школах відібрали 51 пробу питної води. З них 10 не відповідали санітарним вимогам за мікробіологічними показниками, та ще в 1 пробі встановлена невідповідність за вмістом заліза.

"В зв’язку з незадовільною якістю питної води, на адресу директора департаменту освіти та керівнику приватного навчального закладу було направлено 5 листів, в яких вказано про необхідність забезпечення проведення інтенсивного промивання внутрішніх водопровідних мереж закладів та організацію повторних лабораторних досліджень. Про незадовільну якість питної води було також проінформовано начальника КП "Вінницяоблводоканал" та міського голову", – ідеться в дописі.

Повторна перевірка засвідчила, що якість питної води в усіх закладах освіти Вінниці відповідає санітарним вимогам.

Поділитися :