Новини

У Вінницькій бібліотеці-філії № 1 показали різдвяну виставу

5 січня 2024, 12:55

Підготували новорічне дійство учасники народознавчого клубу «Калинонька», що діє при книгозбірні.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на початку заходу відвідувачі дізналися про основні елементи українського Різдва: колядки, щедрування, пісні, різдвяні обряди та символічне прикрашання святкового столу. А також мали змогу поділитись своїми сімейними традиціями.

"У наших обрядових піснях від покоління до покоління передається сила й мудрість нашого народу, його характер і душа. Ми вирішили провести свято аби нагадати та популяризувати наші різдвяно-новорічні традиції. Адже відомо, що українські традиції – це основа національної ідентичності", - зазначила директорка книгозбірні № 1 Ольга Вергун.

Клуб "Калинонька", який виступав зі спектаклем, вже протягом 10 років знайомить читачів та відвідувачів бібліотеки з народними традиціями, звичаями, обрядами як України, так і Поділля. Цього разу учасники клубу підготували театралізовану виставу "Як Маланку милу працювати вчили". Участь у постановці взяли учні ліцеїв № 9 та №22.

Дійство вдало поєднувало колядування та щедрування. У ньому були представлені характерні персонажі – Маланка, коза, господар, кішка та циганка. Юним акторам вдалося створити святкову атмосферу, що перенесла глядачів у теплий та веселий світ українських обрядів.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :