Новини

У Вінницькій бібліотеці ім. Бевза діє гурток "Краєзнавчі студії". Вивчають історію та культуру рідного краю

4 січня 2024, 15:36

Засідання гуртка проходять раз на місяць – у третю середу з 14:00 до 15:00.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, клуб працює вже близько семи років. Вінничани дізнаються цікаву інформацію із перших уст – від митців, письменників, істориків, фотографів та дизайнерів рідного краю. З ними члени клубу спілкуються особисто, адже запрошують відомих людей на свої засідання.

Керівницею клубу «Краєзнавчі студії» є Тетяна Бондарцова. Вона очолює його близько року. Членами гуртка є 20 зацікавлених – це загалом студенти віком до 21 року.

До клубу вже завітали чимало видатних гостей. З останніх – це, наприклад, ландшафтний дизайнер Олександр Котловий. Він познайомив присутніх із подільською витинанкою, розповів про звичаї і традиції різдвяно-новорічних свят та подарував бібліотеці зимовий букет із гілок хвойних рослин.

З «Краєзнавчими студіями» останнім часом також співпрацювали поетка Ірина Малярська, музикантка та поетка Вероніка Ганай, письменник Віктор Крупка. Про самореалізацію художника говорили з мисткинею Юлією Пясецькою, психологію обговорювали з Анатолієм Брунем. І це далеко не повний список видатних особистостей, яких запрошує на засідання клубу Тетяна Бондарцова.

«Культура України цікава і багатогранна. Надзвичайно важливо вивчати своє, рідне, яке наразі у нас намагається відібрати агресор. Нам є що захищати і чого вчити молоде покоління», – зазначає керівниця гуртка «Краєзнавчі студії» Тетяна Бондарцова.

Записатися можна за номером телефону 0432 553 203 або за адресою бібліотеки ім. Бевза – Хмельницьке шосе, 4.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :