Новини

У Вінницькій громаді обстежили шість водних об'єктів та прибережних захисних смуг

1 березня 2024, 09:13

За результатами перевірки склали 7 актів. У них детально описано виявлені проблеми та запропоновано шляхи їх вирішення.

Про це йдеться на фб-сторінці Департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради.

"У лютому 2024 року на виконання рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради від 08.02.2024 року № 284 «Про організацію та проведення перевірки водних об’єктів та їх прибережних захисних смуг на території Вінницької міської територіальної громади» було проведено обстеження 6 водних об'єктів та прибережних захисних смуг", - інформують у департаменті.

За результатами перевірки склали 7 актів, 1 протокол та видано 1 припис щодо необхідних дій з покращення екологічного стану водних об'єктів.

Відповідний контроль необхідний для того, щоб мінімізувати випадки забруднення річок та струмків, покращити санітарний стан водойм, прибережних захисних смуг і територій поруч.

"Від загального стану всіх водних об’єктів Вінницької громади залежить якість води, в тому числі питної. Важливим аспектом цього процесу є усвідомлення важливості збереження водних ресурсів та забезпечення їх сталого використання для майбутніх поколінь", - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до Правил благоустрою громадянам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн - для суб'єктів підприємницької діяльності.

Фото: Департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради

Поділитися :