Новини

У Вінницькій громаді проаналізують стан поверхневих водойм

7 липня 2023, 14:39

Для проведення досліджень придбають відповідне обладнання та реактиви.

Як інформують у міській раді, сьогодні, 7 липня, на засіданні сесії Вінницької міської ради депутати погодили виділення коштів на аналіз стану поверхневих водойм.

За словами начальниці відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Світлани Юзвак, лабораторний моніторинг – це дієвий інструмент для того, щоб знайти відповіді та чимало запитань, серед яких найважливіші: як змінюється якість води та що робити, щоб її покращити. 

Це є серед ключових завдань, зокрема як Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ, Стратегії 3.0, так і проголошеного Зеленого курсу, котрий наше місто задекларувало першим в Україні. А також відповідає цілям нового екологічного проєкту – Концепції розвитку малих річок Вінниці – 2035.

«Усіма засадничими документами передбачено механізм широкого залучення громадськості. Лише в єдності муніципалітету та небайдужих містян можна зберегти та збагатити довкілля, зробити чистими та доглянутими водойми», – додала пані Юзвак.

Поділитися :