Новини

У Вінницько-Хутірському старостинському окрузі покращують дорожню інфраструктуру

12 жовтня 2022, 12:20

Встановлюють дорожні знаки, обмежувачі швидкості та допоміжне обладнання.

Як повідомляють у міській раді, днями тут встановили ще одне сферичне дзеркало на перехресті вулиць Незалежності та Зелена.

"Радий, що водії відмічають значне покращення комфорту перетину цих двох перехресть, адже на даних вулицях досить щільний трафік приватних авто та курсує громадський транспорт", — розповів староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко.

За його словами, таке обладнання встановлюється завдяки співпраці з соціальновідповідальними підприємцями населеного пункту. Тут задіяні кошти і бізнесу, і бюджету громади. Ця програма стартувала влітку. 

А загалом, за два роки, це уже одинадцяте врегульоване та убезпечене перехрестя в населених пунктах округу. Такі помічники дорожнього руху монтують на закритих поворотах, спусках та підйомах. Приємно, що в цій програмі ми бачимо синергію зусиль бізнесу та влади, і особливо тішить, що бізнесу подобається долучатися до таких ініціатив. Тому ми рухаємося далі та, зовсім, не плануємо зупинятися», — зазначив очільник старостинського округу.

Наразі, за його словами, досягнуто домовленості з одним із забудовників, який зводить житло по типу таунхаусів, щодо облаштування подібних дзеркал в місцях, де є спільний заїзд на прибудинкову територію.

"Працюємо і по інших напрямках. Раніше в окрузі встановили знаки пріоритету на дорогах та делініатори поблизу Центру обслуговування громадян у Вінницьких Хуторах. Це досить суттєво упорядкувало рух в цьому місці та зробило його значно безпечнішим. А чого варте встановлення розумних світлофорів у Писарівці та Щітках, на Немирівському шосе. Це стало можливим саме завдяки нашому міському голові. Раніше тут постійно траплялися дорожньо-транспортні пригоди, при цьому раз в рік, на превеликий жаль, тут були летальні наслідки. Після встановлення smart-світлофорів, протягом року, на щастя не було жодного такого випадку", — продовжує Владислав Кривешко.

Поділитися :