Новини

У Вінницькому аеропорту планують змістити перон від терміналу до магістральної дороги

19 липня 2021, 15:42

Збільшення його площі дозволить одночасно приймати більшу кількість літаків.

Питання стосовно технічних рішень проєкту реконструкції Вінницького аеропорту обговорили під час зустрічі у Києві представники комунального  підприємства "Аеропорт Вінниця" з проектувальниками. Зокрема, проектанти отримали погодження від Командування Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України стосовно планувальної схеми перону та схеми розміщення повітряних суден на пероні. Про це розповів заступник директора комунального підприємства "Аеропорт Вінниця" Олександр Олексієнко. За його словами, зміщення перону від терміналу до магістральної дороги та, відповідно, збільшення його площі дозволить одночасно приймати більшу кількість повітряних суден. Для цього комунальне підприємство "Аеропорт Вінниця" візьме в користування земельну ділянку, яка розташована уздовж злітної смуги, площею у декілька соток. Наразі необхідно впорядкувати та погодити процедуру користування земельною ділянкою, яка необхідна для збільшення площі перону.

"Завдяки цьому рішенню ми зможемо збільшити її площу, обслуговувати в 1-ну годину більше повітряних суден. У нас можуть паркуватися близько 8 стандартних "Боїнгів" класу 4С. Також відступ від терміналу зможе надати більшу площу для благоустрою, підвищить якість обслуговування та безпеку пасажирів. Ці земельні ділянки, куди ми будемо зміщувати цей перон, належать Збройним Силам України, тому проводяться консультації з ними. Ми вже отримали усне підтвердження, що вони погоджують це питання", – розповів Олександр Олексієнко.

По фінансуванню проєкту жодних змін не відбулося – комунальне підприємство "Аеропорт Вінниця" все ще очікує підписання документів в Міністерстві інфраструктури, зокрема плану фінансування будівництва та паспорту бюджетної програми, після чого зможе зареєструвати в держказначействі рішення головного розпорядника бюджетних коштів про початок авансування.

"Проектанти видають нам свою робочу документацію згідно з планом. Ми вже можемо приступати до виконання, але, як ви знаєте, у нас ще є деякі складнощі з фінансуванням, тому поки що очікуємо", – додав Олександр Олексієнко.

Також упродовж минулого тижня відбулась зустріч представників комунального підприємства з проектувальниками, які виконують роботи по терміналу – з ними було погоджено робочу документацію. Наразі проєктно-кошторисна документація проходить державну експертизу.

Поділитися :