Новини

У вінницькому Центрі матері і дитини з'явилося відділення реабілітації передчасно народжених немовлят

27 жовтня 2020, 12:40

У палаті інтенсивної терапії лікарі стабілізуватимуть стан новонароджених, а у відділенні реабілітації опікуватимуться ними до виписки. Поруч із малюком постійно знаходитиметься мама.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов. 

Як зазначено у дописі, відділення реабілітації є унікальним для міста, адже поєднує у собі два етапи виходжування новонароджених. Після лікування в реанімації малюки набиратимуться сил у відділенні, де поруч постійно буде мама. Крім того, ці етапи відбуваються в одній будівлі і на одному поверсі.

"Маленьких пацієнтів не потрібно нікуди переводити, адже дорога – величезний стрес і ризик для таких крихіток. На першому етапі – у палаті інтенсивної терапії – стабілізують стан малят, а на другому – у відділенні реабілітації - вже опікуються до виписки", - написав Сергій Моргунов.  


На сьогодні у відділенні реабілітації облаштовано 3 палати на 5 місць, у яких зроблено ремонт. Також із бюджету громади було виділено кошти на закупівлю медичного обладнання: апаратів штучної вентиляції легень, ультразвукової системи, медичних аналізаторів.

 


 

Поділитися :