Новини

У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» проводять кулінарні майстеркласи

1 грудня 2023, 10:05

Заняття для дорослих і дітей з інвалідністю організовують щотижня. Готують як звичні страви, так і влаштовують так звані "кулінарні пустощі" з екзотичними продуктами.

Як інформують у міській раді, кулінарні майстеркласи у центрі реабілітації «Гармонія» проводить інструктор з трудової адаптації Андрій Щербацький. Практика спільного приготування їжі існує в центрі реабілітації протягом декількох років. Спочатку такі зустрічі проводили нерегулярно, а згодом майстеркласи оформилися в окрему програму. Наразі заняття «Готуємо разом» проходять щочетверга.

Такі заняття важливі для людей з інвалідністю, адже розвивають дрібну моторику рук, координацію та сприяють соціалізації. 

«Кулінарні навчання розвивають, в першу чергу, дрібну моторику, координацію у людей з інвалідністю. Проте найголовніше – це сприяє розвитку самостійності, що, своєю чергою, підвищує якість життя. Таким чином, клієнти центру реабілітації вчаться, як обслуговувати себе у побуті, приготувати прості страви, прибрати після себе. Звісно, такі заняття сприяють соціалізації, адже на них не тільки вчаться, але й багато спілкуються», – зазначила директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

За декілька років під наставництвом Андрія Щербацького клієнти «Гармонії» готували безліч страв: суші, шаурму, торти «Наполеон» і «Снікерс», шарлотки, перші і другі страви, робили салати, варили гарбузову кашу та багато іншого. Також обов’язково на заняттях віддають шану національним та сімейним традиціям.

Меню на майстеркласи складають легко. Найчастіше Андрій дослухається до рекомендацій клієнтів, або визначає «страву дня» за наявністю сезонних продуктів.

Нагадаємо, щоб стати клієнтом Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк, телефонуйте за номером (0432) 507 - 504 або звертайтесь за адресою м. Вінниця, вул. Винниченка, 5.

Поділитися :