Новини

У вінницькому мікрорайоні "Поділля" зведуть муніципальне житло

19 травня 2021, 10:28

Багатоквартирний будинок планують ввести в експлуатацію в першому кварталі наступного року.

Як розповів "Місту над Бугом" директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов, багатоповерхівку збудують на вулиці Анатолія Борняка, 8, неподалік від школи-гімназії № 24. Один квадратний метр житла коштуватиме 16 тисяч  900 гривень, і це найдешевша пропозиція на первинному ринку житла. Також семиповерхова будівля матиме підземний паркінг на 60 місць.   

"Це будинок на 105 квартир, 2-х під'їзний. Його будівництво розпочали в середині квітня, і планово ми очікуємо, що воно буде завершено до кінця цього року. А в 1 кварталі 2022 року ми зможемо його ввести в експлуатацію. Для жеребкування винесено 75 квартир, які розподілені між різними квотами: 33 квартири – це освітяни і представники охорони здоров'я, є квота для осіб з інвалідністю, членів сімей загиблих учасників АТО, молодих сімей", – зауважив Максим Мартьянов.

Програма "Муніципальне житло" діє у Вінниці вже дванадцятий рік. За цей час містяни отримали 805 квартир. Цьогоріч  в обласному центрі почали  будівництво нового об'єкта  муніципального житла на 75 квартир. Щоправда, людей, які зареєструвались на участь у програмі,  в рази більше – 272. Подавати заяви тепер можуть і мешканці  приєднаних до Вінниці громад.

"Основними категоріями учасників Програми у нас є працівники бюджетної сфери, молоді сім'ї, внутрішньо переміщені особи. 30% треба внести на старті після укладення договору, 70% – протягом терміну будівництва. Але на ці 70% учасник Програми будівництва має можливість взяти кредит в "Укргазбанку" до 20 років під ставку 9,99 на перших 5 років і 13% - на наступних 15 років", – додав Максим Мартьянов.

Учасниками  Програми можуть бути багатодітні  родини, чорнобильці, молоді одинокі громадяни до 35 років, які перебувають на квартирному обліку. З повним переліком категорій вінничан, які хочуть поліпшити свої житлові умови і мають право подати заявку на участь у програмі "Муніципальне житло",  можна ознайомитись на офіційному сайті Вінницької міської ради. 

Поділитися :