Новини

У Вінницькому міському центрі соціальних служб надають психологічну допомогу військовим та членам їхніх родин

7 вересня 2023, 13:20

Консультації надають п’ять штатних психологів Центру соцслужб та психологи-волонтери.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, серед спеціалістів Центру соцслужб - Людмила Радіонова - вищої категорії практичний психолог з більш ніж 20-річним досвідом роботи у цій сфері. Вона працює з військовими з 2014 року та надає консультації у Вінницькому міському центрі соціальних служб з 2017 року.

«Зараз консультації надають 23 спеціалісти на волонтерських засадах. Психологи працюють як індивідуально, так і проводять групову терапію для військових та членів їхніх родин. Зустрічаються раз на тиждень, щовівторка, у прозорих офісах по вул. Космонавтів, 30 та Брацлавській, 85», – зазначає Людмила Радіонова.

Теми консультацій різноманітні та залежать від індивідуальних потреб. Зазвичай це питання про подолання воєнної травми, прийняття ситуації, пошук ресурсів для відновлення, а також методи швидкого заспокоєння, якими діляться психологи.

До психологів Вінницького міського центру соціальних служб звернулося близько тисячі сімей Захисників. Серед них – і діти.

"Малеча сприймає все дуже близько, проте дитяча психіка більш гнучка та швидше адаптується. Для дітей ми застосовуємо арттерапію, казкотерапію та різні ігрові методики", – ділиться досвідом Людмила Радіонова.

Лише з початку 2023 року волонтери та психологи Вінницького міського центру соціальних служб провели 1800 консультацій в лікарнях та надали 7480 індивідуальних консультацій пораненим. Ще 500 консультацій було надано за телефоном.

Звернутися по психологічну допомогу можна за телефоном Вінницького міського центру соціальних служб: 067-431-20-31. Контакти волонтерів-психологів можна знайти за посиланням.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :