Новини

У Вінницькому музеї моделей транспорту готують виставку автомобілів з відомих кінофільмів

15 квітня 2021, 14:24

Відкриття планується після послаблення карантинних обмежень, оскільки наразі музей не працює.

Як повідомив радіо "Місто над Бугом" директор Вінницького музею моделей транспорту Володимир Вдовиченко, в експозиції представлять копії автомобілів Batmobiles, спорткари з блокбастерів "Форсаж", "Назад в майбутнє" та інші. Водночас виставку не планують обмежувати лише автомобілями з американських фільмів, а доповнять експозицію автівками з радянського кіно, таких як "Королева бензоколонки", "Міміно".

"Вдалось знайти серію американської фірми Jada, які пов'язані з фільмами, які дуже відомі молоді - "Бетмен", "Форсаж", "Назад у майбутнє". У новому залі буде розміщено кілька таких шаф. Одна вже майже готова, а другу будемо наповнювати автомобілями з відомих старих фільмів, які були зняті 20-30 років тому", - розповів Володимир Вдовиченко.

За словами пана Володимира, до відкриття виставки готувались кілька років, шукаючи саме ті авто, які були у фільмах. Також експозицію машин доповнять фотографіями із фільмів та фігурками героїв. Ініціював виставку Володимир Вдовиченко. Каже, що надихнули розмови з дітьми, які запитували, чи є в його колекції автомобілі з кінофільмів. 

Відкрити виставку планують після послаблення карантинних обмежень, оскільки наразі музей не працює.

Фото: vn.depo.ua

Додамо, у музеї моделей транспорту нараховується більше 7 тисяч моделей машин.

Поділитися :