Новини

У Вінницькому військовому госпіталі відновив роботу басейн для реабілітації поранених

25 березня 2024, 10:00

Завдяки басейну пацієнти з пораненнями і травмами, зокрема, і складними, будуть забезпечені повним циклом протоколу відновлення здоровʼя.

Як зазначається у тг-каналі обласної військової адміністрації, лікувально-оздоровчий заклад було відремонтовано та відновлено завдяки співпраці з Міністерством оборони України в рамках продовження вдосконалення матеріально-технічної бази для реабілітації поранених воїнів.

«Завдяки басейну пацієнти з пораненнями і травмами, зокрема, і складними, будуть забезпечені повним циклом протоколу відновлення здоровʼя. Зокрема, зможуть виконувати відповідні тренування на воді. Окрім басейну, було відремонтовано та обладнано засобами доступності для осіб з інвалідністю відповідний простір для покращення якості надання реабілітаційної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Начальник клініки реабілітації терапевтичного профілю Ольга Романенко зауважила, що заняття у воді допомагають відновити силу м’язів, рухливість суглобів, позбутись фантомних болів, покращити витривалість та навчитися ходити знову. Також у пацієнтів нормалізується робота серцево-судинної системи, сечовивідних шляхів і загальний стан здоров’я.

«Робимо усе можливе для забезпечення належних умов реабілітацїї наших військових», - зазначає адміністрація.

Фото: Вінницька обласна військова адміністрація

Поділитися :