Новини

У Вінницю приїхало 8 тон гуманітарної допомоги для підсилення муніципальної мережі пунктів незламності

26 грудня 2022, 09:32

До складу гуманітарного вантажу ввійшли 11 наметів з підігрівом та лампами, 32 біотуалети, 8 модульних кухонь, 52 радіоприймачі, 55 вогнегасників, 160 спальних мішків, розкладачки, подушки, подовжувачі.

Як повідомляють на сайті міської ради, 23 грудня за сприяння Міністерства іноземних справ Німеччини, Посольства Німеччини в Києві та Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ», до Вінниці прибуло понад 8 тонн гуманітарної допомоги з Німеччини.

"Німеччина – з нами та допомагає впоратися зі складною зимою. За підтримки німецького Уряду отримали важливий вантаж. І це лише перший транш, решту поставок очікуємо наступного року", – зазначив Сергій Моргунов.

Після терористичного акту 14 липня, який забрав життя 27 осіб, Вінницю відвідали посли 16-ти країн ЄС, Ізраїлю та Швейцарії для того, аби запропонувати свою допомогу в усуненні наслідків ракетного удару. Після цього Вінниця направила лист до цих посольств з проханням про допомогу та списком обладнання, яке мало допомогти в підготовці до зими.

На прохання відгукнулись німецькі партнери, які закупили необхідне обладнання зі списку та організували його доставлення до України.

"Впродовж цього часу проводились тендери та відбувалась процедура закупівлі необхідного обладнання. Це доставлення є першим траншем допомоги від Німеччини", – зазначив директор комунального підприємства Інститут розвитку міст Назар Коваленко.

Міський голова подякував німецьким партнерам за надану допомогу та підтримку, яку ще з початку війни відчуває як Вінниця, так і України. Зокрема, Вінницька громада, у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, отримала не один вантаж.

"Надзвичайно вдячний Міністерству іноземних справ Німеччини, Посольству Німеччини в Києві та Німецькому товариству міжнародного співробітництва "GIZ" за увагу до Вінниці, відчутну підтримку та кропітку роботу з формування такої потрібної нам допомоги", – зазначив міський голова.

Поділитися :