Новини

"Успішний розвиток громади": Вінниця отримала Почесну Відзнаку Ради Європи

17 травня 2021, 13:22

Це вже третя премія, яку Парламентська асамблея Ради Європи присудила Вінниці.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, Почесну Відзнаку Ради Європи присудили Вінниці 2020 року. Традиційно цю високу європейську нагороду вручають під час міських заходів за участі мешканців громади. Однак у зв’язку з пандемією та карантинними обмеженнями церемонія нагородження відбулася тільки зараз. Нагороду передала Членкиня Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Юлія Овчинникова. За цю Відзнаку боролись муніципалітети півсотні держав. Те, що нагороду отримала Вінниця, означає, що місто імплементує європейські стандарти і підтримує європейські цінності.

"Є 13 міст-побратимів з європейських країн, з якими місто Вінниця активно співпрацює. Ми сподіваємося, що цей міжнародний вектор і ця співпраця буде розвиватися на користь розвитку міста і на користь розвитку європейської співпраці. Я щиро вірю, що наступним кроком буде Премія Ради Європи, сьогоднішня Відзнака – це фактично третьою сходинкою", – зазначила членкиня Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Юлія Овчинникова.

Зауважимо, Вінниця вже втретє стає лауреатом престижної премії Ради Європи: у 2013 місту вдалось здобути Диплом Європи, у 2015 – Прапор Європи. Остання отримана Відзнака – передостання сходинка до найголовнішої нагороди Парламентської асамблеї Ради Європи – Призу Європи. 

"Я упевнений, що наша громада обов’язково його удостоїться. Цього результату ми також досягнемо разом, адже кожне визнання міста – це заслуга передусім вінничан. Але справа не у рейтингах, дипломах і статуетках. Найважливіше, щоб вінничани дійсно пишалися містом, в якому живуть. Тому що не просто його люблять, а відчувають себе мешканцями сучасного комфортного європейського міста і докладають власних зусиль, щоб Вінниця ставала кращою. Найбільше наше досягнення – це єдина громада та згуртовані вінничани", – наголосив Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :