Новини

В обласному краєзнавчому музеї презентували виставку з історії вінницького футболу

10 березня 2021, 16:29

Експозицію сформував вінницький колекціонер Олег Семенов.

На виставці представлені особисті речі гравців, футбольні м’ячі та футболки, афіші і програмки матчів різних років, переможні кубки та фотосвітлини, надані Олегом Семеновим. Футбольною тематикою вінничанин зацікавився на початку 80-х, коли побував на першому стадіонному матчі. Має у приватній колекції справжній раритет – футбольний м’яч 81 року з автографами вінницьких гравців, які тоді були у складі місцевої команди. А також квиток на гру 9 квітня 1961 року, коли вінницький "Локомотив" приймав на своєму полі "Десну" з Чернігова.

"Взагалі, наскільки я знаю, це перша виставка по темі вінницького футболу в місті. У першу чергу, я дуже хотів би, щоб ця тимчасова виставка дала якийсь поштовх для створення постійної експозиції, щоб показувати історію нашого футболу, щоб вона не зникала", - розповів Олег Семенов.

Приватна колекція вболівальника вінницького футбольного клубу «Нива» стала основою для експозиції. Також особисті речі для виставки надали гравці Олександр Гайдарджі, Ігор Гатаулін та Леонід Абрамович.

"У нас є фотографія вінницького футбольного клубу 1924 року. Якщо оригінали - то є футбольні програмки 1959 року, 1954 року, квиток на гру у Вінниці 1961 року", - зауважив Олег Семенов.

Відвідати виставку можна до 18 квітня. Щосереди і щосуботи, з 12 до 14 години, колекціонер Олег Семенов запрошує вінничан на тематичні екскурсії виставкою. Охочим необхідно зареєструватися на ФБ-сторінці вінницького краєзнавчого музею. Відвідувачі отримають сувеніри від колекціонера.

Поділитися :