Новини

Веб-систему вільного дистанційного навчання презентували у Вінниці

9 вересня 2020, 15:55

Веб-система призначена для незалежної дистанційної освіти, яка набула актуальності в реаліях  пандемії коронавірусу. Вона створена вінницькими фахівцями.

 

Як розповів "Місту над Бугом"  один з її розробників Євгеній Семенов, програма може бути,  як гармонійним доповненням до класичного аудиторного навчання, так і тимчасовим його замінником в умовах форс-мажорних обставин. Приміром, в умовах дистанційного навчання. Ця платформа містить набір різних інструментів і є універсально і вже кожен вчитель чи викладач може  підлаштовувати її під себе.

Виходимо з того, що мусимо створити набір інструментів, які постійно будуть вдосконалюватись, щоб кожен вчитель чи навчальний заклад, відповідно до свого бачення навчального процесу міг розробити алгоритм донесення інформації до дітей.  Тому робимо акцент на слові "інструментарій", щоб викладач чи заклад не було зв’язані нашим баченням, а реалізовували своє бачення навчального процесу, - розповів пан Семенов. 

Веб-система  може використовуватися як в університетах, так і у школах.  Для користувачів вона безкоштовна. Як вказують автори програми, сервіс буде доступним навіть у найвіддаленіших куточках, де  слабкий сигнал інтернету. Візуальне навчальне середовище дозволяє послідовно та структуровано організувати навчальний процес та керувати ним на рівні студента, викладача та навчального закладу в цілому. 

Вінницькі розробники показали демо-версію learning.vpv.ua.  Також Євгеній Семенов і Анатолій Ковальчук закликали представників галузі освіти, викладачів та ІТ-спільноти  долучитися до розробки цієї системи, аби вона стала  прикладною. А на осінь обіцяють представити ще одне своє напрацювання.

Веб-система постійно розвивається, відкрита до адаптації для вирішення різних завдань, які постають саме перед національною освітою України, кажуть автори новації. 

Поділитися :