Новини

Ветеранів Вінницького регіону запрошують долучитися до соціальної ініціативи «Ветеранська справа»

29 червня 2023, 14:01

Метою такого об'єднання є сприяння соціальній адаптації колишніх воїнів у мирному житті шляхом допомоги їм у реалізації власних підприємницьких ідей. Ініціативу реалізують на базі аналітично-просвітницького центру "Ветеранський простір".

Фактично це клуб для тих, хто вже має власну справу або на етапі її започаткування. Ветерани з бізнес-досвідом допомагають тим, хто лише розпочинає свій стартап. Як зауважив учасник спільнотиспівзасновник ТМ "Часничок" Володимир Скосогоренко, ветерани з досвідом готові стати менторами і наставниками для тих, хто нещодавно повернувся з фронту й готові допомогти початківцям переформатувати бойовий досвід у бізнес-навички.

"Що може дати такий бізнес-клуб підприємцям-початківцям? Підприємці з досвідом готові стати менторами і наставниками для тих, хто нещодавно повернувся з фронту. Вони готові ділитися власними напрацюваннями, допомагати з побудовою стратегії. Ветерани-підприємці допоможуть початківцям перетворити бойовий досвід у бізнес-навички. Гасло "Ветеранської справи" зрозуміле кожному з тих, хто був на фронті: "Прикриємо"", - розповів Володимир Скосогоренко.

Наразі у клубі "Ветеранська справа" є близько 10 ветеранів зі сталим бізнесом у різних сферах. Це автомайстерня, типографія, продаж професійного посуду для ресторанної справи, ягідництво, садівництво, виробництво харчових продуктів, виробництво продуктів бджільництва, промислове вирощування саджанців. Познайомитись ближче з учасниками клубу можна буде під час традиційного Фестивалю польової кухні імені Т. Сича, який відбудеться 1 липня у центральному парку ім. М. Леонтовича. 

""Ветеранська справа" почала діяти при вінницькому "Ветеранському просторі" у 2021 році. Далі повномасштабна війна тимчасово поставила цю ініціативу на паузу. Нині клуб готовий до рестарту - участі у Фестивалі польової кухні імені Тараса Сича 1 липня. Це спосіб продемонструвати вінничанам можливості такого об'єднання, а також запросити до себе нових учасників", - додав Володимир Скосогоренко.

Штаб "Ветеранської справи" знаходиться у "Ветеранському просторі" за адресою Єрусалимка, 8 (м. Вінниця).

Поділитися :