Новини

Відчуття патріотизму та любові: вінницькі боксери бойкотували змагання

4 січня 2023, 17:06

Спортсмени бойкотували чемпіонат Європи з боксу, оскільки організатори заборонили їм змагатися під державним прапором України.

Як повідомляють на сайті міської ради, війна ж внесла свої корективи у спортивний календар. Так, восени Збірна України з боксу серед яких були юніори з Вінниці – Артем Марчук (тренер Денис Осадчук), Максим Чекін (тренери Роман Вакалюк та Дмитро Терещук), Арсен Земнухов (тренери Микола Маньковський та Андрій Гончар) усі вони – вихованці та тренери-викладачі МК «ДЮСШ Вінниця», покинули юніорське Євро та оголосили бойкот цим змаганням, адже їм заборонили змагатися під державним прапором України.

Юніорська збірна України вимушена була покинула чемпіонат Європи з боксу через заборону виступати під державним прапором. В результаті нашим спортсменам хотіли надати нейтральний статус на чемпіонаті Європи в Італії, аби вони змагались за нагороди.

"Усі ми виконали Гімн України, цим самим оголосивши подальший бойкот змагань в італійському Монтезільвано. Наше почуття патріотизму, любові до рідної землі набагато вище за нагороди. Цим жестом ми продемонструвала усьому світу, що являє собою дух нескореності, мужності та відваги. Сміливість, згуртованість та силу волі відчули та побачили усі, хто був там та навіть, ті хто дивився наше звернення в соцмережах. Ми сильна і незламна нація", – говорить тренер МК "ДЮСШ Вінниця" Денис Осадчук.

Тоді організаторами змагань не було надано пояснень щодо заборони застосування української державної символіки на чемпіонаті Європи.

"Спортсмени гідно себе показали, як справжні патріоти своєї країни. Саме зараз ми боримося за нашу державність та суверенітет", – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Зазначимо, що згодом Міжнародна асоціація боксу переглянула своє рішення та дозволила українським боксерам виступати під національним прапором на міжнародних турнірах.

Поділитися :