Новини

Віддали життя в боротьбі за Україну: за останній тиждень стало відомо про загибель 14 захисників з Вінниччини

21 квітня 2023, 14:36

Упродовж останнього тижня, боронячи Україну і нас, свої життя віддали 14 захисників з Вінниччини: Віктор Олійник, Віталій Конєнков, Василь Кравчук, Руслан Зарічанський, Владислав Товстоп’ят, Віктор Кирган, Юрій Мазур, Іван Павлюк, Ігор Руденко, Олег Вапельник, Віктор Брижак, Олександр Очеретнюк, Сергій Довгалюк, Юрій Гурський.

Пам'ятаємо кожного...

У Бахмуті загинув 31-річний Віктор Олійник зі Жмеринки. Про це інформує Жмеринка City.

Солдат Віктор Олійник, водій відділення снайперів зенітно-ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки військової частини А 7336, загинув 13 квітня у місті Бахмут, обороняючи нашу свободу і незалежність України.

«Він дуже любив музику, завжди слухав, казав, що вона його надихає. Любив життя, але ще більше любив Україну, і віддав своє життя, щоб ми жили вільними на своїй землі. Люди, цінуйте нашу свободу», – розповідає сестра Лідія.

У Жмеринській міській територіальній громаді 20 квітня 2023 року оголосили Днем жалоби.

Тульчинська РДА повідомила про загибель Віталія Конєнкова, 1980 року народження. Віталій - житель с.Гонорівка Студенянської громади.
Призваний на військову службу Тульчинським РТЦК, старшина Конєнков Віталій Віталійович був механіком-водієм 2 розвідувального відділення 1 розвідувального взводу.

3 квітня 2023 року на околицях Бахмута Донецької області захисник отримав поранення, був направлений до київського медичного закладу, де 9 квітня 2023 року помер від отриманих ран.

11 квітня під час виконання бойового завдання в районі Богданівки Донецької області загинув житель с. Лип’ятин Василь Кравчук, 1974 року народження. Про це інформують в Уланівській ТГ.

У Немирівській міській раді повідомили про загибель Руслана Зарічанського 1995 р.н.:

"16 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання в м. Бахмут Донецької області від отриманих поранень несумісних з життям загинув наш земляк з с. Никифорівці".

9 квітня 2023 року внаслідок артилерійського ворожого обстрілу загинув житель села Северинівка, лейтенант Владислав Товстоп’ят 1999 р.н. Про це повідомляють у Северинівській ТГ.

Тульчинська міська рада повідомила про загибель Юрія Мазура, жителья м.Тульчин. Йому було лише 42 роки, солдат служив стрільцем-санітаром в складі 1 мотопіхотного відділення 3 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти. 

"На жаль, 18 квітня 2023 року загинув, виконуючи свій військовий обов’язок з захисту нашої Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, поблизу населеного пункту Невельське Покровському району Донецької області", - йдеться в дописі. 

На війні загинув двадцятичотирирічний уродженець Корделівки Іван Павлюк

З лютого 2019 року Іван Павлюк брав участь в Операції Об'єднаних Сил. Разом із дружиною здобули фах інструкторів з бойової підготовки. З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Іван Павлюк став на захист рідної землі та героїчно захищав цілісність та незалежність держави. У грудні 2022 року захисника нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

9 квітня 2023 року в районі населеного пункту Новобахмутівка Донецької області загинув житель с. Даньківка Ігор Руденко, 1972 року народження. Про це повідомили в Іллінецькій МТГ.

Виконуючи військовий обов'язок, 9 квітня 2023 року в районі населеного пункту Новобахмутівка Донецької області загинув житель с. Жорнище Олег Вапельник. Сумну звістку повідомили в Іллінецькій МТГ.

9 квітня 2023 року в районі населеного пункту Новобахмутівка Донецької області загинув наш житель с. Павлівка Віктор Брижак. Про це повідомили в Іллінецькій МТГ.

Під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України, 15 березня героїчно загинув мужній офіцер, полковник прикордонної служби Олександр Очеретнюк. 20 квітня Героя провели в останню путь. Про це повідомила Літинська селищна рада.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Сергія Довгалюка з села Стара Прилука. Захисник 9 квітня отримав поранення несумісне із життям. Боєць ніс службу поблизу міста Донецьк. 

"У Сергія Анатолійовича залишилось дві дорослих доньки та сестра, які будуть ненавидіти до кінця життя усе російське", - написав Ігор Соць.

19 квітня під час виконання бойового завдання поблизу одного з населених пунктів Бахмутського району Донецької області загинув іллінчанин Юрій Гурський

"6 квітня Юрі мало б виповнитись 25 років… Розпач, сум, ненависть до ворога, котрий нищить цвіт нашої нації. Молодих, сильних, сміливих хлопців, які у найважчий для країни час виростають до Героїв", - кажуть на ФБ-сторінці Іллінецької МТГ.

Окрім того, 9 квітня Вінницька громада попрощалася з воїном Віктором Кирганом.

Довічно вдячні нашим захисникам, які боролися до останнього подиху за майбутнє України... Щирі співчуття рідним.

Поділитися :