Новини

Відвідувачів Вінницького Терцентру навчають англійської мови

11 квітня 2024, 10:42

Одним з навчальних форматів є перегляд кінострічок та їх обговорення.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у вінницькому Терцентрі учні віком 60+ вивчають ази іноземної, знають найбільш поширену лексику та розбираються у найпростіших часах. Під час занять пенсіонери переглядають фільми мовою оригіналу. 

Так, 10 квітня, гуртківці дивилися і обговорювали фільм «Чарлі та шоколадна фабрика».

«На заняттях з англійської мови ми не тільки поповнюємо словниковий запас та вивчаємо граматику, але й запроваджуємо інші цікаві методи вивчення мови. Наприклад, сьогодні дивимося художній фільм англійською мовою та з англійськими субтитрами. Коли глядач сприймає мову на слух у використанні її носіїв, він краще розуміється на правильній вимові, розбираєшся в акцентах. Загалом перегляд кінофільмів – це дієвий інструмент для вивчення іноземної мови», – зазначає викладачка гуртка англійської мови Терцентру Катерина Лозовська.

Під час перегляду фільму викладачка коментувала нову лексику, знайомила присутніх зі сталими фразами, ідіомами англійської мови. Якщо слово чи речення було незрозумілим, фільм ставили на паузу та розбиралися у значеннях.

Загалом гурток англійської мови відвідує близько 50 учнів 60+. Усі вони розділені по групах за рівнем знання мови.

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування працює багато гуртків, до яких можуть записатися літні люди. Це можна зробити за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :