Новини

Відзавтра в громадських місцях Вінниці перевірятимуть сертифікати вакцинації

20 жовтня 2021, 17:06

Порушників карантинних обмежень штрафуватимуть.

Як розповів заступник начальник головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан, фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України і патрульної поліції скануватимуть ковід-сертифікати громадян  під час міжобласних пасажирських перевезень та відвідування закладів торгівлі.

Також звертатимуть увагу на наявність сертифікатів про вакцинацію у працівників. У паперових свідоцтвах про вакцинацію має бути вказана інформація про вид щеплення, кількість доз, підпис лікаря та штамп офіційної установи охорони здоров’я.

"Ми будемо перевіряти не тільки громадян в місцях масового перебування, а ще й суб'єктів господарювання, які мають дотримуватись відповідних протиепідемічних вимог. Вони всі затверджені головним державним санітарним лікарем у вигляді пунктів тимчасових рекомендацій, проте для кожного суб'єкта господарювання є свої тимчасові рекомендації. Оце і будем перевіряти. Але ми не будемо забувати і про інші суб'єкти та об'єкти господарювання – це салони краси, нотаріуси, офісні приміщення. Хто працює, буде перевірятись. А в поліції вже існують програми, які дозволяють зчитувати QR-коди внутрішніх і міжнародних сертифікатів", – зауважив Олександр Сорочан.

Моніторинг за дотриманням громадянами карантинних обмежень посилюють через погіршення епідемічної ситуації. Порушників штрафуватимуть.

Поділитися :