Новини

Вихованці Вінницької дитячої музичної школи №1 взяли участь у міжнародних музичних майстер-класах

6 жовтня 2022, 14:19

Зустрічі проходили під егідою польської академії Brzmień.

Як повідомляють на сайті міської ради, низку індивідуальних занять для вінничан провели, зокрема професорка Маріанна Гумецька, видатна польська піаністка, лауреатка міжнародних конкурсів, яка концертує у Польщі та США, а також д-р. Пьотра Ружанський, декан фортепіанного факультету Академії музики в Кракові.

Завдяки спільній грі та співпраці вихованці музичної школи занурилися у звуки, дізнатися про різні підходи до роботи з інструментом.

Юні вінницькі музиканти Денис Бурдейний, Олександра Кушнір, Анна Волинець (викладачка Новаковська О.А.) та Вероніка Камінська (викладачка Колесник О.А.) виступали перед публікою у Дзеркальній залі ім. А. Малавського в Перемишлі на завершальному концерті. Діти продемонстрували всю свою майстерність та нові навички, практики, які отримали на майстер-класах. Очолювала групу директорка Вінницької музичної школи №1, кандидат мистецтвознавства Тетяна Бурдейна-Публіка:

«Численна аудиторія слухачів концерту нагородила наших учнів бурхливими оплесками. Діти отримали незабутні враження від гостинної зустрічі».

Також наші музиканти спілкувались та підвищували рівень своєї професійної підготовки разом з учнями музичних шкіл із Польщі (Перемишль, Краків), України (Львів, Херсон) та Австрії (Відень).

Пані Тетяна наголосила, що ця поїздка надзвичайно важлива для учнів та викладачів музичної школи з точки зору обміну досвідом.

«Проєкт містив у собі уроки з досвідченими викладачами Польщі та концертні заходи. Я впевнена: він надасть нашим учням наснаги на подальший розвиток. Не менш важливою є міжнародна співпраця нашої школи із навчальними закладами Республіки Польща, яка сприяє дружнім стосункам та професійному зростанню», - зазначила директорка ВДМШ № 1 Тетяна Бурдейна-Публіка.

 

Поділитися :