Новини

Вихованці Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» здобули три Гран-прі міжнародного конкурсу

19 січня 2024, 11:53

На конкурс подали проєкти, у яких юні таланти розмірковували про музичне мистецтво минулого та сучасності. Гран-прі вибороли Аліна Заселян, Злата Сидюк та Софія Ящишина.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради. Вихованці музичного відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» взяли участь в ІІ Міжнародному дистанційному Європейському різдвяному чемпіонаті мистецтв «Winter Games – 2023».

За словами викладачки та завідувачки відділу теоретичних дисциплін музичного відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» Діани Василишиної, справжньою майстерністю є вміння знайти приховані сенси серед різнобарв’я музичного мистецтва. Учениці школи, які представити на конкурсі оригінальні проєкти, впорались із цим завданням на відмінно. Серед тих, хто отримала бажану перемогу, юна музикознавиця Аліна Заселян.

«Обираючи тему, Аліна продемонструвала високий рівень знання творчості сучасних митців. І вона дійсно володіє цікавою інформацією, адже мріє подорожувати різними країнами світу та відвідати музеї відомих композиторів», – зазначає Діана Василишина.

До речі, володаркою Гран-прі стала іще одна її вихованиця – Злата Сидюк.

Викладачка розповідає: «Дівчинка в захваті від творчості Едварда Гріга. Саме враження від біографії та творчості цього композитора надихнули її на створення чудового проєкту, який виявився першим та переможним у її житті. У цьому конкурсі вона продемонструвала високий рівень аналізу творчості митця та висловила власну думку про нього та його діяльність. В майбутньому Злата мріє відкрити музичну студію та навчати дітей різного віку».

Пишається своєю вихованкою Софією Ящишиною і її викладачка Анна Новосадова. Вона зазначила, що дівчинка володіє гарними знаннями щодо композиторських течій ХХІ століття.

«Софія талановита дівчина й демонструє високий рівень аналізу музичних композицій. Окрім цього вона захоплюється сучасною музикою. Завжди має власну думку з приводу різних аспектів музичного мистецтва та не боїться її висловлювати, – підкреслила Анна Новосадова. – До речі, даний конкурс також став дебютом для дівчинки. Софія мріє виступати сольно на різних сценах світу. А також хоче зібрати власний музичний гурт».

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :