Новини

Вінничан запрошують долучитися до найбільшої інформаційної армії – проєкту "MRIYA"

27 червня 2023, 14:35

Кіберполіція продовжує блокувати ворожі акаунти у соцмережах. Майже 750 тисяч людей об’єднав проєкт "МРІЯ", створений для ліквідації каналів російських пропагандистів та осіб, які підтримують війну.   

У Відділі протидії кіберзлочинам у Вінницькій області розповідають, що ідея співпрацювати з підписниками з’явилась давно. Ще до початку повномасштабного вторгення створили бот для блокування телеграм-каналів наркомагазинів. Це давало значний ефект.   

"Але 24.02.2022 - початок війни, дав зрозуміти нам важливість інформаційної підтримки наших військових, а також протидії кремлівським медіапропагандистам. Тому даний бот було переформатовано на опрацювання фейкових та проросійських ресурсів", - кажуть у кіберполіції.

До очищення нашого інфопростору від пропаганди та фейкових ресурсів держави-терориста долучаються волонтери - зокрема студенти вишів та старшокласники. 

"Також студенти активно допомагають кіберполіцейським Вінниччини у здійсненні DDoS-атак на вебресурси ворога ще з перших тижнів війни", - інформують у відділі. 

Вінничан запрошують долучатись до кібервійська. Щоб блокувати дезінформацію, не треба мати вищу освіту з інформаційних технологій чи вміти програмувати на рівні ІТ-спеціаліста - для цього потрібен смартфон та велике бажання "очищувати від сміття" український інформпростір.   

Приєднавшись до розробленого кіберполіцією чатботу для блокування сервісів дезінформації, ви маєте змогу стати частиною великого кібервійська та блокувати диверсійні ресурси.   

  • Помітили пропагандистський Telegram-канал? Дратують русняві акаунти у Instagram, Tik Tok чи YouTube? Стали свідком диверсійних платформ? Повідомте нам у чат-бот: https://t.me/stopdrugsbot   
  • Бажаєте стати частиною кібервійська та блокувати ресурси ворога? Підписуйтесь на канал: https://t.me/stoprussiachannel

Поділитися :