Новини

Вінничан запрошують на VI військово-реконструкторський фестиваль "Wehrwolf: 2021"

14 вересня 2021, 09:39

На глядачів чекає відтворення бойових дій між частинами Червоної армії та Вермахту.

Як розповів в ефірі "Міста над Бугом" керівник ГО "Жива Історія" Віталій Головенько, фест триватиме протягом 18 та 19 вересня в "Історико-меморіальному комплексі пам’яті жертв фашизму" ("Вервольф"), що знаходиться у смт Стрижавка. Організаторами заходу є ГО "Жива історія".

"Ми будемо два дні відтворювати атмосферу подій Другої світової війни. Буде такий собі "живий музей", де експонатами, в першу чергу, будуть люди – військові реконструктори з усієї країни. Будуть декілька військово-історичних таборів – табір радянської армії і її союзників, табір німецької армії і союзників, і табір Української повстанської армії. І ось ці три локації будуть жити два дні своїм життям", – розповів Віталій Головенько.

Організатори зазначають, що гостям краще їхати на фестиваль зранку, поки усі реконструктори ще не будуть залучені. З ними можна буде вільно поспілкуватись та зробити селфі, а також детальніше розглянути автентичні костюми, зброю й амуніцію. Відтворення ж бойових дій розпочнеться 18 вересня о 15:00.

"Ми будем відтворювати умовний бій, який міг би відбутися в 1944 році, якраз 18 вересня, на теренах Карпат (на території Укарїни). Ми там будемо намагатися показати  драматизм тих подій. Ми серйозно підійшли до цієї справи, навіть задіяли професійних акторів, сценаристів, режисерів", – додав Віталій Головенько.

Організатори нагадують, що дійство розпочнеться вчасно, тож запізнюватись не варто.

Поділитися :