Новини

Вінничанам розповіли про бронювання військовозобов’язаних

28 листопада 2022, 14:19

Хто підлягає бронюванню та ким приймаються рішення про бронювання військовозобов’язаних розповів керівник Вінницького міського терцентру комплектування та соцпідтримки ЗСУ.

Як розповів Місту над Бугом розповів керівник Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Збройних сил України Роман Потерлевич, президент скасував осінній призов громадян України на строкову військову службу та відклав демобілізацію. Про це йдеться в указі глави держави №678/2022 від 30 вересня. У цей період мобілізації підлягають усі громадяни віком від 18 до 60 років (переважно чоловіки), які можуть виконувати військовий обов'язок. Після її оголошення в державі проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобов'язаних до ЗСУ на військову службу.

Водночас бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань.

На військовозобов'язаних оформлюються посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік. З питань, що пов'язані з бронюванням військовозобов'язаних за підприємствами, останні звертаються до міністерств, відомств, обласних державних адміністрацій та до військових комісаріатів за місцем знаходження підприємств, - розповів Роман Потерлевич.

 

Поділитися :