Новини

Вінничанам відновили видачу листків непрацездатності

2 серпня 2021, 11:24

Вінниччина вже отримала перші 60 тисяч бланків листків непрацездатності із запланованих 170-ти.

Як розповіла "Місту над Бугом" Ірина Палій – начальниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Вінницькій області, цього вистачить, аби обміняти усі отримані пацієнтами довідки про тимчасову непрацездатність. За її словами громадяни уже почали отримувати бланки «лікарняних», які попередньо розподілили між медзакладами області.

Мешканці  області можуть обміняти довідки про тимчасову непрацездатність на «лікарняні» листки, звернувшись лише до тієї медичної установи, яка її видала.  Насамперед запрошують до обміну довідок  пацієнтів, що хворіли взимку та навесні.  Для цього потрібно звернутися  до сімейного лікаря.    

«Обмін буде здійснюватися почергово з дотриманням хронологічного порядку видачі довідок: будуть обмінювати довідки, які видані в березні, потім в квітні, в травні… В когось раніше закінчились бланки, в когось пізніше. То тоді однозначно їх замінять, але краще зв’язатись із сімейним лікарем чи підійти в лікувальну установу і уточнити коли саме буде замінена довідка», - зазначила Ірина Палій.

Довідки про тимчасову непрацездатність тривалий час видавали пацієнтам через дефіцит листків непрацездатності. Наразі виконавча дирекція Фонду соціального страхування у Вінницькій області фінансує заяви-розрахунки, прийняті від страхувальників 7 червня. Заборгованість по фінансуванню заяв-розрахунків становить майже 9 мільйонів 800 тисяч гривень.

«9 мільйонів 800 тисяч - це загальна сума заборгованості по заявах-розрахунках, абсолютно всі страхові випадки. Нам не надійшло достатньо коштів для того, щоб профінансувати ці заяви-розрахунки. Ми профінансували лише по 7 червня, а сьогодні в нас 30 липня. Тобто фактично заявки, які були прийняті, з 8 червня по 30 липня ще не профінансовані», - пояснила посадовиця.

 

Поділитися :