Новини

"Вінничани важливі": п’ять вінницьких підприємств отримають компенсацію за кредитами

29 березня 2021, 11:07

На це в міському бюджеті передбачено 5 мільйонів гривень.

Як розповів "Місту над Бугом" директор міського департаменту економіки та інвестицій Максим Мартьянов, рішення про нарахування грошової компенсації прийняли на черговому засіданні виконкому міської ради. Йдеться про відшкодування в розмірі 50% від сплачених податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку. У 2020 році таку грошову компенсацію отримали шість вінницьких підприємств - на суму майже 650 тисяч гривень.

"Це програма компенсації, яка діє для суб'єктів малого та середнього бізнесу. Для того щоб отримати цю компенсацію, суб'єкти господарювання повинні звернутися до одного з трьох банків-партнерів: "Ощадбанк", "Кредобанк" або "Украгазбанк", подавши до нього або свій бізнес-план, або техніку економічного обґрунтування на проект, який вони будуть реалізовувати у себе на підприємстві. Тобто це або проект із модернізації технологічних ліній, або із закупівлі нового обладнання тощо. Надалі відповідні банки перевіряють цю документацію і, якщо по своїм внутрішнім критеріям оцінки ризиків таких бізнеспроектів, вони вважають, що кредит можна надавати, ці документи потім передаються у департамент економіки та інвестицій, ми виносимо на виконком рішення про затвердження участі такого підприємства у порядку компенсації", - розповів Максим Мартьянов.

Часткову компенсацію за кредитними договорами можуть отримати підприємці та суб’єкти господарської діяльності, які зареєстровані на території Вінницької міської територіальної громади; працюють не менше року; не мають заборгованостей по податках та готові надати бізнес-план з розвитку підприємства чи впровадження енергоефективних заходів.

"Вже по проходженню наступного звітного кварталу ми подаємо на компенсацію рішення також на виконком по зазначеному підприємству. Компенсація зараховується в залежності від обсягу сплачених податків до місцевого бюджету, але не більше, ніж фактично сплачена кількість коштів за обслуговування кредитом", - додав Максим Мартьянов.

Відшкодування компенсацій за кредитами здійснюється за рахунок коштів бюджету громади.

Поділитися :