Новини

Вінничани здобули нагороди на ІІІ Європейських іграх-2023

28 червня 2023, 13:09

У складі національної команди виступають 263 спортсмени, 5 з яких представляють Вінниччину.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, двоє вінничан, Дмитро Даниленко та Роман Кокошко, вже стали срібними призерами у веслувальному слаломі та штовханні ядра відповідно.

Також на змаганнях у веслувальному слаломі змагатимуться за першість вінницькі спортсмени Сергій Совко, Олександр Федоренко та Вікторія Добротворська, а з кульової стрільби – Олег Царьков.

Спортсмени з 48 країн на цьогорічних Європейських іграх, окрім нагород, змагаються й за право виступити на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року. 

"Бути частиною європейського спорту досить важливо, сьогодні наші спортсмени показують силу духу та характеру, попри усі перешкоди, які стоять на їхньому шляху. Пишаємось нашими досвідченими спортсменами та бажаємо успіху тим, хто тільки почав свій тернистий шлях до олімпу", - коментує голова комітету по фізичні культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Веслувальник Дмитро Даниленко зауважив, що дуже приємно повертатись із медалями додому.

"Брати участь у Європейських іграх – це почесно, але повертатись додому із медалями – приємніше в рази! Дякуємо усім, хто вірить, підтримує і вболіває за нашу команду! Дякуємо вболівальникам на трибунах і тим, хто був перед екранами телевізора. Ваша енергія дає нам сили! Далі – тільки більше!" – каже Дмитро.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :