Новини

Вінничанин у складі збірної України з волейболу виборов "срібло" чемпіонату в Грузії

22 грудня 2022, 14:44

Наразі Богдан Мельник у складі збірної України U-17 готується до боротьби за шанс вийти на змагання європейського рівня.

Про це повідомили на ФБ-сторінці Вінницького технічного фахового коледжу, студентом якого є Богдан. Юнак навчається на першому курсі спеціальності "Оціночна діяльність".

Каже, навчання в коледжі і гру в складі збірної України поєднувати вдається:

Відверто скажу, зараз мене не часто можна побачити на парах. Але викладачі з розумінням ставляться до цього. Я й сам знаю, що в цьому житті треба добре попрацювати заради чогось. Так і з навчанням - на додаткові бали розраховував тільки після перемоги в змаганнях за коледж.

Займатися волейболом Богдан почав ще в школі. З часом задумався про спортивну кар’єру, мріяв потрапити в круту волейбольну команду, тому почав самовдосконалюватися:

Я завжди буду вдячним своїй наставниці Світлані Скорбатюк за всі змагання, поїздки і нескінчену підтримку. Вона допомагала мені рости не тільки у волейболі, а й в житті.

Перед вступом до ВТФК Богдан два роки навчався в Київському спортивному ліцеї-інтернаті. Там його обрали капітаном волейбольної команди. Зараз хлопець - у збірній Україні U-17. 

Нещодавно збірна України посіла друге місце в матчі чемпіонату Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA) і вже готується до боротьби за шанс вийти на змагання європейського рівня. Разом із командою Богдан Мельник вступить в поєдинок з бронзовими чемпіонами.

Я дуже довго тренувався, щоб нарешті потрапити до складу збірної. Тут досвідчені гравці, професіональний тренер - Ігор Альохін. Тепер у нас одна ціль на всіх - перемогти на чемпіонаті Європи.

Поділитися :