Новини

Вінничанину, який пропонував хабаря патрульним поліцейським, загрожує до 4 років ув'язнення

26 листопада 2020, 09:32

30-річний вінничанин перетнув подвійну суцільну смугу та ледь не зіткнувся з поліцейським автомобілем. Аби уникнути відповідальності, чоловік запропонував патрульним хабаря у розмірі 10 тисяч гривень.

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 25 листопада вінницькі патрульні поліцейські зупинили автомобіль Nissan Sunny. Водій перетнув подвійну суцільну лінію, виїхав на смугу зустрічного руху та ледь не допустив зіткнення зі службовим автомобілем працівників поліції. За кермом перебував 30-річний вінничанин у стані алкогольного сп'яніння. 

Аби уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським 10 тисяч гривень винагороди, щоб на нього не складали протокол про порушення. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, однак він продовжував  пропонувати гроші. 

Для документування правопорушення працівники поліції викликали слідчо-оперативну групу. Поліцейські доставили правопорушника до медичного закладу, але від огляду лікаря-нарколога чоловік відмовився.

На водія автомобіля Nissan Sunny патрульні склали протоколи за ст. 130 (Керування в стані сп'яніння) та протокол за ч. 4 ст. 122 (Створення аварійної обстановки) КУпАП. Окрім цього, слідче відділення поліції відкрило провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення на водія чекає покарання до 4 років позбавлення волі. 

 

Поділитися :