Новини

Вінничанки перемогли в онлайн-хакатоні для студенток енергетичних спеціальностей

1 березня 2021, 14:44

Участь у конкурсі взяли 40 студенток з усієї України.

Як інформують на сайті Вінницького національного технічного університету, онлайн-хакатон "Як зацікавити дівчат енергетикою" проходив з 24 по 26 лютого. Організатори заходу - ГО "Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" - мали на меті розробити командні проєкти на тему заохочення дівчат до енергетичних спеціальностей та навчити їх дизайн-мисленню.

Для участі у хакатоні було відібрано 40 найбільш вмотивованих студенток України. Вінницький національний технічний університет представляли четверо дівчат: Зоряна Тимків, Каріна Карєва, Тетяна Стискал та Катерина Повстянко.

Вінничанки потрапили в різні команди. Як результат – три перші місця за командами, до складу яких увійшли вінничанки:

1 місце – команда "G-energy" з Тетяною Стискал (запропонувала однойменний проєкт, що передбачає створення 6 рекламних роликів, орієнтованих на спростування стереотипів довкола теми енергетики. Ролики протягом 3 місяців будуть зацікавлювати дівчат темою енергетики).
2 місце – команда "Сонцезаряджені" із Зоряною Тимків (презентувала ідею фотомарафону "Енергія в ракурсі. Фотокрос для школярок". Учасникам потрібно зробити фото на певну тему та за певний проміжок часу. Переможці отримають призи).
3 місце – команда "Опора" з Катериною Повстянко (розробила проєкт "Вікторина-100", проходячи яку на різних девайсах і відповідаючи на запитання про енергетику можна заробити бали та обміняти на приємні призи).

Фото: impuls.vntu.edu.ua

Поділитися :