Новини

"Вінниччина – бізнес в центрі України": у Вінниці триває VІІІ Міжнародний інвестиційний форум

10 вересня 2021, 14:03

Захід зібрав близько 200 учасників з України, Латвії, Польщі, Узбекистану, Туреччини та інших країн.

Як ідеться на сайті міської ради, форум проводиться в рамках конференції "UkraineInvest Talks: Vinnytsia". Під час заходу обговорюють питання інвестиційної політики та розвитку регіонів. Запросив інвестувати у Вінницю міський голова Сергій Моргунов. За його словами, міська влада активно залучає інвестиції, адже розвиток економіки є ключовим пріоритетом для розвитку громади.

"Вінниця має вигідне розташування. У нас є дві важливих траси: "GO Highway", яка поєднує Україну і Польщу, та "Via Carpathia", що з'єднає Україну та Литву. Вінниця є центром регіону, який межує з семи областями і сусідньою Молдовою. З логістичної точки зору – це приваблива "фішка" для міста. У нас є і кадровий потенціал, адже це важливе питання для інвестора", – наголосив Сергій Моргунов.

Громада має також великий виробничий потенціал – діє близько 200 різних підприємств. На території міста є три індустріальні парки: "Вінницький індустріальний парк", "Вінницький кластер холодильного машинобудування" (UBC GROUP) та "Вінтер спорт" (HEAD GROUP).  Також у Вінниці працюють і над створенням муніципального технопарку "Кристал". У перспективі він перетвориться у сучасний бізнес-інкубатор, який стане магнітом для креативної молоді.

Сергій Моргунов також зауважив, що місто має високу інвестиційну привабливість у рейтингу IBI-Rating – на рівні "invA+". А за оцінками Міжнародної антикорупційної організації Transparency International Вінниця посіла перше місце у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору.  Крім того, Вінниця стала першим містом не лише в Україні, але і у Східній Європі, яке отримало Європейську енергетичну відзнаку.

"Переконаний, що будь-які виклики – це і нові можливості. Вінниця має репутацію надійного партнера та міста, яке забезпечує прозорі та комфортні умови для бізнесу. Це підтверджуються незалежними рейтингами. Проте найкращим свідченням привабливості Вінниці для інвестицій є реалізовані проекти. Об’єднуючи зусилля бізнесу та влади, ми створюємо якісні робочі місця, зміцнюємо економіку і змінюємо громади на краще", – наголосив Сергій Моргунов.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :