Новини

Вінниччина долучиться до загальнонаціональної акції "Здай кров – врятуй життя"

19 травня 2021, 13:13

Першими кров для постраждалих у ДТП 20 травня здаватимуть вінницькі патрульні.

Своїм прикладом вони закликали усіх небайдужих долучитися до поповнення банку донорської крові. Про це "Місту над Бугом" розповіла речниця патрульної поліції  Вінниці Тетяна Плахотнюк. Щодня люди, які постраждали в ДТП, потребують термінового переливання. Тому так важливо мати необхідний запас крові усіх груп та резус-факторів. Кожен охочий мешканець області та міста може допомогти постраждалим, звернувшись до Вінницького обласного центру служби крові за адресою: вул. Пирогова, 48, з 8 години до 14.30. При собі потрібно мати паспорт.

– Завтра ми будемо здавати кров на Станції переливання крові для постраждалих у ДТП. Ми знаємо, що кров завжди потрібна, працівники станції переливання на цьому наголошують. І ми регулярно долучаємося до таких заходів як в Тиждень безпеки дорожнього руху, так і окремо від нього. Ми закликаємо всіх доєднатися до нас і своїм прикладом хочемо показати, що здавати кров дуже важливо. 

Нагадаю, Тиждень безпеки дорожнього руху у різних країнах світу триватиме до 23 травня. Цьогоріч темою обрали обмеження швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год у межах житлових та пішохідних зон у містах. Адже саме перевищення швидкісного режиму руху є найпоширенішою причиною аварійності і смертності на дорогах. В рамках тижня безпеки дорожнього руху поліцейські Вінниччини проводять на автошляхах області інформаційно-просвітницьку роботу з перевізниками, водіями спецтранспорту, велосипедистами, мотоциклістами та пішоходами. Також вони відвідують навчальні заклади та проводять з дітьми уроки з безпеки дорожнього руху.  Зокрема, на базі станції екстреної медичної допомоги старший інспектор патрульної поліції Іван Говдаш провів для водіїв бригад швидкої допомоги додаткові навчання з безпеки дорожнього руху. Увагу водіїв поліцейський звернув на особливості використання спеціальних світлових та звукових сигналів під час руху.

– Дуже важливо дотримуватися правил дорожнього руху, бути дуже обережними на дорозі. Це стосується як водіїв, так і пішоходів. Патрульна поліції долучилась до цих заходів. Ми будемо організовувати різноманітні конкурси, вікторини для дітей, які будуть стосуватися безпеки на дорозі. Також це будуть лекції, тренінги, виставки дитячих малюнків. Звичайно, ми будемо дотримуватися карантинних обмежень.

З початку року на території області зареєстровано 135 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 146 людей травмувались та 27 – загинули. Патрульна поліція вкотре просить водіїв та пішоходів бути відповідальними та дотримуватись правил дорожнього руху, адже від цього залежить їхнє здоров’я і життя.

Поділитися :