Новини

Вінниччину на Всеукраїнському онлайн-фестивалі "Зимові візерунки" представив ансамбль танцю "Радість"

22 січня 2021, 13:59

У фіналі, що відбудеться 23 січня, всі танцювальні колективи затанцюють український гопак.

Як зазначив у коментарі "Місту над Бугом" художній керівник ансамблю танцю "Радість" Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної Віктор Бойко, цьогоріч через епідеміологічну ситуацію XXXII Всеукраїнський фестиваль "Зимові візерунки" #ХХХІІ_зимові_візерунки пам'яті Юрія Гурєєва проходить онлайн. Участь у ньому бере 21 хореографічний колектив з 9 областей України, а це понад 800 учасників віком від 5 до 35 років. Палітра фестивалю різнобарвна: це і Поділля, і Галичина, і Полісся, і Слобожанщина, і Наддніпрянщина. 

"Фестиваль проводиться вже 32 раз. Він присвячений Соборності України і проводиться щорічно в січні. Ансамбль танцю "Радість" вже тричі брав участь у цьому фестивалі. Цього року у зв'язку з епідеміологічною ситуацією фестиваль проводиться онлайн. І нам прислали положення про фестиваль, і ми, звичайно, вирішили взяти участь. І дуже приємно, що 21 колектив з усіх регіонів України брав участь у цьому фестивалі", - розповів Віктор Бойко.

Усі колективи демонструють українські народні танці, характерні різним регіонам. А у фіналі, який відбудеться вже 23 січня о 10-тій, всі танцювальні колективи разом затанцюють український гопак. Народний художній колектив України ансамбль танцю "Радість" Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної на фестивалі, окрім гопака, представив 6 танцювальних номерів.

"Ми подали "Подільський передзвін", "Подільські вихиляси", "Квітуче Поділля" (танець національних меншин, які живуть на Поділлі), загалом - 7 номерів". - зауважив Віктор Бойко.

Загалом під час карантину ансамбль танцю "Радість" вже встиг взяти участь у декількох онлайн фестивалях та конкурсах. Зокрема, у Всесвітньому дитячому онлайн фестивалі "Єгипет-2020", де був нагороджений Золотим дипломом фестивалю. Також колектив ансамблю приєднався до конкурсу UNICEF "Танцюй завзято, щоб вірус прогнати!".

Поділитися :