Новини

Вінницька делегація взяла участь у Конгресі транскордонної співпраці в Польщі

6 жовтня 2022, 14:53

Обговорювали формування молодіжної політики за участі самої молоді, досвід міграції та роль молоді в міжкультурній інтеграції.

Як повідомляють у міській раді, 5 жовтня в місті Любліні (Польща) розпочався Конгрес транскордонної співпраці 2022. Цьогоріч захід проходив за гібридною формулою: в офлайн і  онлайн форматі. Зустрічі відбуваються з синхронним перекладом польською, англійською та українською мовами, а головною темою ХІ Конгресу є «Безпека та солідарність».

"Під час відкриття Конгресу Мер міста Любліна Кшиштоф Жук неодноразово згадував про співпрацю з Вінницею. Під час одного зі своїх візитів Кшиштоф Жук ознайомився з нашою програмою розвитку Е-урядування, що дало йому можливість запровадження такої ж програми і у Любліні", - розповідає начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Протягом трьох днів представники відділу молодіжної політики Вінницької міської ради разом з іншими делегатами з України братимуть участь у панельних дискусіях щодо:

  • безпеки та солідарності як перспективи місцевого самоврядування;
  • співпраці НГО та місцевої влади у наданні допомоги;
  • медицини без кордонів у ракурсі турботи про життя і здоров'я пацієнта;
  • дезінформація та маніпуляція і їх вплив на безпеку та регіональне співробітництво;
  • «Молодь для міста, місто для молоді».

"На панелях ми поговорили про формування молодіжної політики за участі самої молоді, про досвід міграції та роль молоді в міжкультурній інтеграції. Люблін є молодіжною столицею Європи-2023, тому ми маємо продовжувати свою співпрацю саме у цій сфері", - додала Юлія Мончак.

Поділитися :