Новини

Вінницька компанія KNESS експортуватиме свою продукцію на латвійський ринок

14 лютого 2023, 13:45

Фахівці компанії KNESS виробляють у Вінниці металоконструкції, на яких будуватимуть сонячні електростанції в Латвії. Виробничі потужності компанії залишаються тут, щоб підтримувати економіку рідної країни й регіону зокрема. 

Виробництво опорних металоконструкцій для кріплення фотоелектричних модулів на експорт, для реалізації сонячних проєктів, розпочали у січні. Фахівці компанії KNESS виробляють у Вінниці металоконструкції, на яких будуватимуть сонячні електростанції в Латвії. Про це розповів керівник групи компаній KNESS Сергій Шакалов. За його словами, на опорних металоконструкціях виробництва KNESS в Україні вже збудовано понад сотню наземних сонячних електростанцій загальною потужністю понад 1 ГВт. Для виготовлення продукції використовують унікальні конструкторські рішення, розроблені на українському заводі. Завдяки цьому збудовані сонячні станції можуть генерувати електроенергію десятки років.

На цьому виробництві почали виконувати експортний контракт. Продукція, яка тут виробляється повністю використовується для проєкту в Латвії, який будує наша компанія. Це опорні металоконструкції для сонячних панелей для великої сонячної електростанції. Це перший контракт, який ми виконуємо - 10 МВт, але ми маємо великі сподівання, близькі до впевненості, що це лише перші кроки, - сказав керівник групи компаній KNESS.

На опорних металоконструкціях виробництва KNESS в Україні збудовано понад сотню наземних сонячних електростанцій загальною потужністю понад 1 ГВт. Виробничі потужності KNESS знаходяться в Україні й залишаються тут, бо для компанії важливо підтримувати та розвивати економіку рідної країни. Особливо зараз, коли бізнес - невід’ємний елемент незламності та стійкості країни. Заступник міського голови Андрій Очеретний, який оглянув виробничі потужності підприємства, подякував керівництву компанії за те, що залишилися працювати у Вінниці та наповнюють податками місцевий бюджет, а вінничан забезпечують робочими місцями, що дуже важливо в умовах війни.

У Вроцлаві в них є відокремлена компанія, там працюють 135 осіб. І вони мають кейс портфелів 80 МВт у Польщі на відновлювальні джерела енергії - сонячні електростанції. Приємно, що наша вінницька компанія має таку практику. Вони почали експансію з Польщі та поширюють її на Латвію. У них був вибір: розмістити ці конструкції для латвійського ринку на майданчиках у Польщі із залученням людей там. Але, дуже вдячний керівництву компанії, що вони прийняли рішення залишити виробництво у Вінниці й залучати до роботи людей тут, - сказав Андрій Очеретний. 


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Для довідки: KNESS з 2015 року виробляє опорні металоконструкції для кріплення сонячних модулів, а також опори та кріплення для дахових та наземних станцій будь-якої конфігурації: баластні системи, клейові конструкції для скатних дахів, трекерні установки. Якість продукції відповідає європейським вимогам та підтверджена сертифікатом TÜV Austria.

Поділитися :