Новини

Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю з компанією "lifecell"

23 березня 2021, 15:03

Одним з основних напрямів співпраці є розробка, тестування та впровадження елементів системи "Smart City".

Як ідеться на фейсбук-сторінці міської ради, підписання Меморандуму відбулось сьогодні, 23 березня. До основних напрямів майбутньої співпраці між міською радою та компанією "lifecell" належать розвиток інженерних рішень (у тому числі для транспортної інфраструктури громади); розвиток інструментів телемедицини; впровадження послуги Mobile ID; розвиток IoT-послуг; "lifecell академія"; розвиток smart-рішень електронної освіти та впровадження систем сповіщення.

"На сьогодні ми налагодили дуже гарний зв'язок по всьому місту. Але це ще не все. Ми знаємо те, що потрібно користувачам. На сьогодні з’являється все більше digital-сервісів. Свої корективи вносить і пандемія. Це лише додає нам впевненості, що ми рухаємось в правильному напрямку", – зазначив Національний менеджер з корпоративного бізнесу компанії "lifecell" Сергій Мамонтов.

За словами Сергія Мамонтова, компанія вже інвестувала у місто значний обсяг своїх ресурсів і має намір продовжувати впроваджувати тут свої інноваційні ідеї та розробки. Наразі у Вінниці телекомунікаційні послуги компанії "lifecell" використовують для забезпечення зв’язку та роботи сервісів Центрів надання адміністративних послуг (5 SIM-карток). Також понад 300 SIM-карток забезпечують роботу автоматизованої системи обліку оплати проїзду та системи автоматичного визначення місцезнаходження муніципального транспорту. Ще 22 картки використовуються в електронних табло, 82  – у служби контролю та більш як 70 SIM-карток – в агентській мережі продажу Муніципальних карток вінничанина. До кінця року планують підключення та встановлення близько 400 SIM-карток для використання у маршрутних транспортних засобах.

Заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук зазначив, що Вінниця зацікавлена у постійному розвитку та запровадженні нових технологічних рішень, які сприятимуть цьому.

"Ми хочемо йти в ногу з часом, і розуміємо, що цифрові рішення та новітні технології – це один із найважливіших напрямків, який допомагає підвищувати рівень комфортності проживання вінничан. А якість та комфорт життя мешканців громади – це головний пріоритет у нашій роботі", – наголосив Сергій Тимощук.

Фото: Фейсбук/Вінницька міська рада

Поділитися :