Новини

Вінницька міська рада звернулася до уряду з пропозиціями змінити «регламент» запровадженого «карантину вихідного дня»

25 листопада 2020, 15:08

Сприятиме розгляду цього питання Асоціація міст України. Міська рада просить обмеження перенести на понеділок та вівторок.

Як повідомив у своєму коментарі радіо "Місто над Бугом" заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, після тривалих дискусій з керівництвом міста, директорами профільних департаментів, місцевими рестораторами, власниками крамниць і торгових точок на ринках, уряду запропоновано змінити графік роботи цих закладів у вихідні. Дозволивши більшості з них, працювати в суботу та неділю.

"У нас впродовж десяти днів відбулось декілька зустрічей з підприємцями. Малий і середній бізнес які були у нас тут на мітингах з приводу того, щоб "карантин вихідного дня" був скасований або іншим чином знівельований.  Вони просили нас допомогти їм владнати питання, які стосуються їх діяльності, тобто дати їм конституційне право забезпечити право на працю. І Асоціація міст України, куди входить місто Вінниця, написало звернення на прем'єр-міністра України, щодо можливості зміщення на понеділок вівторок, щоб вихідні були або як крайній варіант на неділю понеділок. Чекаємо від них зворотніх реакцій і сподіваємося на те, що вони швидко допоможуть бізнесу", - зазначив Андрій Очеретний.

Такий графік роботи вінницькі підприємці та влада вважають більш зручним для усіх. Адже щопонеділка, активність покупців нижча. Також вінницька влада запропонувала уряду ще один варіант – перенести карантинні обмеження на неділю та понеділок.

"Бізнес має працювати! Наша позиція - ми підтримуємо бізнес, щоб вони мали можливість заробітні плати та податки платити. Разом з тим, щоб розривались ланцюги передачі хвороби від одного до іншого громадянина", - додав Андрій Очеретний. 

Принаймні у підприємців залишиться субота, щоб працювати. З цією пропозицією мерія звернулась також і до обласної комісії з ТЕБ та НС.

Поділитися :