Новини

Вінницька обласна дитяча бібліотека імені Івана Франка переїде в нове приміщення

3 лютого 2021, 12:54

Для цього мають об'єднати фонди і можливості двох обласних бібліотек - дитячої ім.Франка та обласної бібліотеки для юнацтва.

Як йдеться на сайті Вінницької обласної Ради, приміщення на вул.Соборній, де розташована обласна дитяча бібліотека ім.Франка, заклад орендує. Тож дитячу бібліотеку планують перевести у приміщення, яке знаходиться у власності обласної ради  – на вулиці Льва Толстого. Там наразі знаходиться наукова медична бібліотека.  Тож обласна дитяча бібліотека імені Франка отримає власне приміщення і власну територію.  Поруч, на цій же вулиці розташована обласна  бібліотека для юнацтва. Тож фактично таке сусідство бібліотек створює єдиний бібліотечний простір для маленьких і юних користувачів, який буде зручним як для відвідувачів, так і для працівників бібліотек.

Як зазначає заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк, створення такого єдиного бібліотечного простору покращить  послуги, які надають бібліотеки, і сприятиме розвитку самих закладів.

"Ми маємо можливість створити єдину потужну бібліотеку для дітей і юнацтва, теж імені Франка – на вулиці Льва Толстого, – розповів Ігор Івасюк. – Це буде правильно із точки зору надання цих послуг, адже вони зберігаються у центрі міста. Але ці послуги будуть більш якісними. Сьогодні у кожної бібліотеки свої фонди. Є випадки, коли закуповується одна і та ж література, періодика, а було б доречно купувати більший спектр літератури, якщо це буде одна велика бібліотека. Також це можливість проводити більше заходів зі школярами," – зауважив Ігор Івасюк.

Біля нового приміщення дитячої бібліотеки на Льва Толстого планують встановити дитячий майданчик, а також провести благоустрій територій біля обох бібліотек. Наукову медичну бібліотеку планують об’єднати з обласною науковою бібліотекою ім.Тімірязєва. 

"Не зовсім правильна ситуація, коли є дві наукові бібліотеки і фактично розділені фонди. Вважаю, що ми маємо створити потужну медичну філію в рамках бібліотеки ім.Тімірязєва, і таким чином дати можливість усім користувачам цієї філії доступ до величезних наукових фондів", – зазначив Ігор Івасюк.

Поділитися :