Новини

Вінницька обласна дитяча лікарня отримає сучасний прилад для дезінфекції приміщень

11 березня 2021, 15:47

Це грантовий проєкт Міжнародної громадської організації "Україна-Польща-Німеччина" у співпраці з польськими партнерами.

Як розповіла "Місту над Бугом" Світлана Пустовіт, комунікаційна менеджерка цієї організації, пандемія COVID-19 примусила світову спільноту переоцінити важливість дотримання правил дезінфекції і знезараження, шукати нові методи захисту від поширення вірусу і убезпечення медичного персоналу від небезпеки зараження. Генератор озону, який використовують для дезінфекції великих площ приміщень, розробила одна з польських компаній.

"Цей проєкт реалізовує польська компанія. Завдяки їй у Вінниці приїде оцей автоматизований дезінфектор PROCAD. Вони подали, в листопаді отримали підтвердження в тому, що вони отримали фінансування, і почалась реалізація. І пізніше у Львові буде міжнародний семінар, де учасники будуть обмінюватись досвідом", - розповіла Світлана Пустовіт.

Програму автоматизованого планування дезінфекції для медичних закладів у Вінниці  презентують члени польської делегації – керівник проєкту  Станіслав Алвасяк та власниця фірми-розробника інноваційного обладнання Христина Янчукович. За словами представниці Вінницької обласної дитячої лікарні Олени Горошинської, крім їхнього медичного закладу,  сучасний прилад для дезінфекції приміщень з використанням озону, отримають ще дві українські лікарні, які розташовані у Львівській області.  

"Попередньо визначено, що отримувачами послуг будуть два відділення лікарні - там знаходяться діти, у яких є симптоми вірусного захворювання, але в них не встановлений діагноз", - розповіла Олена Горошинська.

Поділитися :