Новини

Вінницька обласна рада оголосила конкурс "Комфортні громади"

8 лютого 2021, 11:40

Кінцевий термін подання проєктів в електронному вигляді – до 26 березня. 

Як розповів в ефірі "Часу змін" голова обласної ради Вячеслав Соколовий, учасникам пропонують розробити проєкти за такими напрямами: впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки жителів громади, "Здоров’я жителів громади", "Доступні послуги" та підтримка осіб з інвалідністю. Серед проєктів, поданих територіальними громадами і районними радами, визначать переможців та профінансують їх, за кошти обласного та бюджетів громад. Визначатиме  проєкти-переможці експертна рада,  до складу якої увійшли голови постійних комісій облради,  депутати, начальники управлінь виконавчого апарату обласної Ради. 

"В залежності від того, які перед собою ставить завдання та чи інша громада, першочерговими чи другорядними, з мість мають бути подані ініціативні проекти. Конкурсна комісія, експертна рада в принципі вже розпочала свою роботу. Більше того, ми запланували виїзди в райони, де на кущових семінарах буде донесена інформація до наших громад про порядок формування проєктно-технічної документації, аби ми дуже швидко перейшли до їх експертування та впровадження в дію. В принципі, вже у березні ми почнемо приймати пропозиції від громад, і до травня будуть визначені переможці-проєкти, які вже можуть бути реалізовані", - розповів Вячеслав Соколовий.

Нагадаємо, конкурс проєктів розвитку територіальних громад на Вінниччині  проводять протягом 17 років. Минулого року обласний бюджет  профінансував проєкти місцевих громад на 15 млн грн. Цього року обласна Рада, ухвалюючи бюджет на 2021 рік, виділила 20 млн грн на реалізацію таких проєктів.

"Ми запровадили дуже чітку і зрозумілу систему, аби кожна громада змогла як приймати участь, так і мала всі можливості стати переможцем. 4 проєкти пропонується, але не більш, як 2 може бути визнано переможцями з кожної громади. Це дозволить розвивати їхні території, зробити доступними адміністративні послуги. Суми - від 350 тисяч гривень до 500 тисяч гривень", - зауважив Вячеслав Соколовий.

Поділитися :