Новини

Вінницька родина, у якій народиться трійня, отримає 75 тисяч з бюджету громади

26 січня 2021, 15:03

Таке рішення запроваджене Вінницькою міською радою ще у 2015 році.

Як розповіла "Місту над Бугом" Валентина Войткова, очільниця департаменту соціальної політики міської ради, Вінниця - єдине місто в Україні, де родинам, у яких народилися трійня, виплачують по 25 тисяч на кожну дитину. Виплати проводить Департамент соціальної політики міської ради за рахунок коштів, передбачених в бюджеті Вінницької міської територіальної громади. 

"2015 року у Вінниці запроваджено рішення міської ради, яке ініціювало таку дуже гарну новину - надання матеріальної допомоги сім'ям, в яких родилося троє і більше дітей. З бюджету міста таким сім'ям виплачується по 25 тисяч на кожну дитину. Для цього один із батьків звертається до органів соціального захисту, подає паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дітей, а також довідку з банку про відкриття рахунку, на який будуть перераховуватися кошти", - повідомила Валентина Войткова.

За словами Валентини Войткової, за час дії програми у Вінниці народилася лише одна трійня, це було у 2019 році – і така сім’я отримала матеріальну допомогу на кожну дитину. Цьогоріч гроші у бюджеті також закладені, тож якщо у 2021 році у Вінниці народиться трійня - вона може розраховувати на підтримку місцевої влади.

Поділитися :