Новини

Вінницька школа розробляє посібник з правилами дорожнього руху для першачків

6 травня 2021, 16:20

Перша гуманітарна гімназія Вінниці долучилась до всеукраїнського Хештег-марафону #SafetyChallenge "Моя безпека на дорозі".

Як розповіла "Місту над Бугом" Оксана Околодько, соціальна педагогиня вінницької гуманітарної гімназії №1, робота над навчальним посібником на завершальній стадії. У ньому буде понад два десятки вправ для учнів молодшого шкільного віку, які допоможуть діткам вивчати правила дорожнього руху. Цікаві тематичні завдання заохочуватимуть школярів бути уважнішими на дорозі, а це сприятиме зниженню смертності і травматизму дітей. Першими посібник з правилами дорожнього руху вже цієї п’ятниці апробують серед учнів молодших класів у 25 вінницькій школі.

"Завтра ми з учнями нашої гімназії, які входять в склад команди, ідемо презентувати декілька найкращих вправ з нашого посібника для учнів молодшої школи, оскільки в нас у гімназії немає учнів початкової школи, а 25 гімназія є нашою філією. Двоє діток з цієї школи також є членами нашої команди. Деталі ми доформовуємо: обираємо найкраще, викидаємо зайве та намагаємось підібрати такі вправи, щоб вони підійшли усім. Ми зосередили нашу увагу на тих вправах, які показують дітям, як правильно переходити дорогу, як правильно має повертати автомобіль і кому надається перевага на дорозі", – розповіла Оксана Околодько.

Хештег-Марафон  #SafetyChallenge оголосила громадська організація Traffic Challenge в рамках Національної програми з дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді. Другі всеукраїнські змагання серед шкільних команд з правил безпеки руху на дорозі відбуватимуться у три етапи. Три команди-переможці отримають фінансування для своїх проєктів  у розмірі: 50 000, 20 000 та 10 000 гривень. Також за перемогу у спеціальних номінаціях учасники отримають цінні призи, а 100 українських шкіл – комплекти світловідбивних жилетів.

"Якщо всі школи будуть друкувати свої посібники (їх там більше 500, наскільки я знаю, бере участь з різних куточків України, це Всеукраїнський марафон), то я не думаю, що це буде потрібно. Я вважаю, що за потреби, якщо цей посібник буде готовий і схвалений, його потім можна буде друкувати і використовувати. Тому що кожна команда, якщо буде задоволена своїм посібником, з дозволу адміністрації школи зможе вже його використовувати", – додала Оксана Околодько.

Поділитися :